Aurinko! Ihmiset kömpivät ulos koloistaan ensirusketusta metsästämään. Koiratkin nauttivat tästä varmasti, koska sen kaksijalkaisen saa helpommin ulkoilemaan ja nenään suorastaan tunkee kaikenlaista ihanaa.

On siis myös se aika, kun lumen alta paljastuu monenmoista syötävää. Vaikka koiransa haluaisikin antaa nauttia täysin siemauksin, kannattaa aina välillä vilkaista mitä se tekee. Itsellä on se sääntö, että jos tulee liian hiljaista, mene katsomaan. Näin voi välttää ikävät yllätykset matolta ja keväisin aktivoituvat vatsataudit.

Myös kuraiset tassut ja mahanaluset ovat taas ajankohtaisia. Tassupyyhe on hyvä pitää ulko-oven lähistöllä, että koiran saa putsatuksi heti lenkin jälkeen. Tämä ei ole pelkästään mukavuusseikka, vaan tassuihin ja karvojen väliin jäävä rapa saattaa pahimmillaan tulehduttaa ihoa. Toisilla on mahdollisuus jopa suihkuttaa koira puhtaaksi, mutta silloinkin tassut täytyy kuivata kunnolla. Eli puhtaat pyyhkeet ovat paras apu.

Siivoamiselta koiratalous ei joka tapauksessa keväisin välty. Tosiasiahan on, että karvainen kamusi levittää hiekkaa joka paikkaan. Pipoa vain löysemmäksi ja nauttimaan keväästä.